Aikido Yuishinkai

Aikido

Aikido er en japansk kampkunst der trækker rødder helt tilbage til det feudale Japan. Budo, krigerens vej er grundlaget for Aikido, der som stilart først blev udviklet fra 1920’erne og frem.

AI – står for harmoni, modsætningen til det konfliktsøgende. Bevægelser og angreb absorberes og ledes i neutraliserende retninger, frem for konfrontation og magtanvendelse. En negativ intention, en stressfaktor eller et angreb udtrykker ikke harmoni. Aikido søger at genoprette den tabte balance.

KI – er essensen bag alle fysiske former. Afspændingsøvelser, åndedrætsteknikker, meditation, helseøvelser, træning med træsværd og stav benyttes for at give deltageren mulighed for at opleve Ki i sin egen krop og sit eget sind.

DO – betyder vej eller proces. Stedet hvor vi træner Aikido kaldes en Dojo eller ”et sted på vejen” -et sted hvor vi i venlige omgivelser kan se og forstå uden frygt og spændinger, reaktioner og vaner. Aikidotræning er fuldstændig uden konkurrence og fremmer en holdning med støtte og samarbejde. Den koncentration og disciplin som vi har brug for i Aikido, skaber fokus i vores hverdag. Aikido udfordrer os til at fremme vores evner og forsøge nye ting. Ved at træne disse evner opnår vi tillid til vores stabile og fleksible sind.

Aikido Yuishinkais officielle hjemmeside.

O’Sensei

Morihei Ueshiba, O’Sensei, som han også kaldes, er grundlæggeren og hans filosofi om harmoni og en konfliktløs vej, har gjort Aikido til en anderledes måde at tænke kampkunst på.

Der findes rigtigt mange gode artikler og bøger om Ueshiba Sensei.

Maruyama Sensei

Koretoshi Maruyama Sensei grundlagde Aikido stilen Aikido Yuishinkai i 1996. Maruyama Sensei var en af de sidste shidoin (udnævnte instruktører) som O’Sensei havde ved sin side inden hans død. Maruyama Sensei har således oplevet på første hånd, hvorledes forståelsen og fornemmelsen af O’Sensei tanker og ideer skulle udføres.

Du kan læse meget mere om Maruyama Sensei.

Aikido Yuishinkai i Danmark

Søren Dalsgaard, tidligere chefinstruktør i Danmark, iagtog nogle pædagogiske og nye vinkler på Aikido, da han i 2006 mødte Maruyama Sensei i Hamburg og derefter skiftede stilretning fra Ki No Kenkyukai til Yuishinkai. Søren valgte at gå egne veje i 2020 og han har en dojo på Rosenholm Slot og en i Aarhus.

Thomas Degn Nielsen blev efter Sørens udtræden, udpeget til ny chefinstruktør og har nu ansvaret for Aikido Yuishinkais fortsatte udvikling i Danmark.

Foto fra venstre: Søren Dalsgaard, Maruyama Sensei, Thomas Degn Nielsen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial